Diverse fag

Her er det samlet filmer laget i både 2011 og 2012 av Svend Andreas Horgen.

Læringsaktiviteter - Demonstrasjon ("how to"-videos)

Tema: Hvordan bruke Twitter-lister.
Lengde: 1 minutt
Bakgrunn: I faget "Sosiale medier" hvor studentene i øving 3 skal bruke Twitter. Det å lage lister er noe mange ikke kan, så denne korte videoen prøver å gi dem en rask start. Hensikten er å gi dem bedre utbytte av øvingen.
Spesielle ting: Videoen har ikke lyd. Dette er et bevisst valg, både for å spare tid men også fordi det er noen tekstbokser jeg har lagt oppå i filmen. Det å både høre lyd og lese tekstbokser samtidig er vanskelig. Derfor valgte jeg å kutte lyden denne gangen.
Laget: høst 2011


Tema: Sette inn embed-kode på en Google-blogg
Lengde: 1 minutt
Bakgrunn: Ganske mange studenter sliter med dette og spør faglærer om hjelp via e-post.
Spesielle ting: Hakket bedre enn Twitter-filmen. Veldig fokusert og pedagogisk god forklaring, og samtidig kort. Brukes i to fag: "Sosiale medier" og "IKT i læring". Den kan faktisk brukes i alle fag hvor studentene skal skrive blogg og trenger ferdigheter innen det å inkludere noe på bloggen som embed-kode. Har bevisst prøvd å gjøre den så generell som mulig og fjerne alle referanser til spesifikke fag.
Laget: Høst 2011

Læringsaktiviteter - Diskusjon

Tema: Hvordan måler du i sosiale medier?
Lengde: 3 minutter
Bakgrunn: I faget "Sosiale medier" lærer de om å måle aktivitet i sosiale medier. Men hvordan gjør virkelige bedrifter det i praksis? Her intervjues Irene Siljan Vestby i Telemarkreiser om hva de gjør.
Spesielle ting: De som er fotballinteresserte kan velge å fokusere på det som skjer i bakgrunnen, hvor Notodden og Odd spiller treningskamp (på Odd stadion i Skien). Videoen er tatt opp med iPhone på sparket.
Laget: Mars 2012

Etterarbeidsfasen - Repetisjon

Tema: God bruk av Facebook
Lengde: 12 minutter
Bakgrunn:I faget "Sosiale medier" ble det arrangert et webinar den 24.februar. Troels Mathisen deltok og snakket om hvordan Organdonasjon har lykkes på Facebook.
Webinaret ble tatt opp med record-funksjonen i Adobe Connect og var 50 minutter. Her er en repetisjonsvideo som studentene kan se i ettertid for å repetere.
Spesielle ting: Videoen ble laget ved å spilte av opptaket og ta opp det som skjedde på skjermen (viktig å ta opp computer audio for å få med lyden). Det tok ca 2 timer å redigere ned fra 50 til 12 minutter, men det gjør at filmen blir en mye bedre læringsressurs for de studentene som skal se den. Den fungerer som repetisjon for de som deltok på webinaret (og når den er 12 minutter gidder mange å se den). Den fungerer også som en frittstående læringsressurs som kan brukes i kommende semestre. Det å ta utgangspunkt i et webinar-opptak er også smart, fordi det går an å lage nye ting av små deler. For eksempel komme med en påstand og lage et spørsmål ut av det.
Idé: Kunne studentene ha fått i oppgave å lage et slikt resymé? Da ville lærer spart to timer, men enda viktigere: Studentene vil lære mye av å lage resyméet.
Laget: Mars 2012

Andre som ikke er så lett å klassifisere

Øving 6 i faget HTML5 går ut på å lage en slik mobil-vennlig avis med rammeverket jQuery mobile. Tanken her er at studentene skal få se hva de skal gjøre og lage i øvingen. Dette utfyller oppgaveteksten og gjør det lettere å sikre at de kommer på riktig spor. Det bør også være motiverende å se det de skal gjøre på forhånd.