Operativsystemer

Dette faget finnes både som nettfag og som campusfag. I denne aktuelle piloten lages snarfilmene til campusfaget, men de kan også direkte overføres til bruk i nettfag i kommende semestre.

Forberedelsesfasen - motivasjon

Denne videoen laget jeg på kontoret med et lite Canon-kamera av type kompakt. Jeg satte kameraet i bokhylla (justerte høyden med noen bøker), stilte meg opp foran noe gardinstoff jeg har på bakveggen og satte i gang.
Lyset er vanlige kontorlamper som er vridd litt hit og dit. I tillegg må nevnes at kameraet har en vridbar LCD-skjerm slik at jeg hele tiden kan se bildet under opptak. Dette er lurt når man skal plassere hodet mitt i rammen.


Samme opplegg som for filmen ovenfor, men nå har jeg plassert meg slik at jeg får dagslys fra vinduet. Mye bedre lys på den måten. Det er også et mye enklere lys å ha med å gjøre og så er det et mye behageligere lys.

Læringsaktiviteter - presentasjon/forelesning


Litt lang kanskje til å være en snarfilm. Men på den annen side så vil jeg tro at denne kategorien Presentasjon med underpunkt forelesning ofte vil ble lengre enn de vi normalt vil si er en snarfilm (3 minutter)

Læringsaktiviteter - Demonstrasjon ("how to"-videos)